Osam računala za 4 područne škole

Područna škola Zagorje Ogulinsko i tri područne škole dugoreške Osnovne škole Vladimir Nazor dobile su računalnu opremu od Karlovačke županije. Radi se o osam rabljenih računala kojima je obnovljen dio opreme, a u školu u Zagorje Ogulinsko donio ih je njihov nekadašnji učenik župan Ivan Vučić.

Područna škola Prve osnovne škole iz Ogulina u Zagorju Ogulinskom četiri dobivena računala iskoristit će za nastavu informatike, kao i održavanje nastave drugih predmeta uz pomoć računala. Ova škola nekad je imala oko 300 učenika, a danas ju pohađa 71 učenik iz tri okolna sela.

Uz računala, župan Ivan Vučić je školi u Zagorju poklonio i LCD projektor, jer je ova škola jedna od rijetkih u našoj županiji koja do sada nije imala projektor. Iako su presretni što su dobili nova računala, sve manji broj učenika zabrinjava ravnatelja ogulinske škole. Slična situacija je i u dugoreškoj školi Vladimir Nazor koja je četiri računala dobila za svoje tri područne škole.

Iako je svake godine u gotovo svim školama u županiji sve manji broj učenika, ravnatelji i učitelji su sretni što svima mogu omogućiti moderan način obrazovanja i informatičku opremu u gotovo svakoj učionici.