Održana javna tribina ”Park po mjeri građana” – svoje prijedloge možete poslati još iduća dva tjedna

Udruga Carpe Diem u suradnji sa Savjetom mladih grada Karlovca organizirala je javnu tribinu pod nazivom ”Park po mjeri građana”. Naime Grad je nedavno predstavio idejno rješenje uređenja parka u Grabriku kojeg je na tribini predstavila gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Park bi se sastojao od sedam sadržajnih cjelina i to na 3 i pol hektara površine. Imao bi školski park s malom pozornicom i tribinama, prostor za sajmove, festivale i slična događanja, središnji dio s vodenim kanalom, sportski park za skatere i rolanje, šetnice, klupice i dio predviđen za pse.

– Mi u ovoj godini imamo predviđena sredstva za izradu idejnog projekta, dok je ishođenje građevinske dozvole predviđeno za iduću godinu. Za sada nije poznata točna vrijednost parka, on bi trebao biti izgrađen po fazama ovisno o pronalasku izvora financiranja. Jedna od ideja je i uključenje udruga u uređenje parka, baš kao što se uključila Udruga Jak kao Jakov. Pozivamo udruge da nam se jave sa svojim idejama. Na tribini se pojavila tema čuvanja parka od moguće devastacije i smatram da ukoliko netko utka sebe u ovaj prostor, da će ga onda znati i čuvati, kazala je pročelnica Furdek Hajdin.

U Karlovcu već dugi niz godina nije izgrađen novi park. Ono što je predstavljeno idejni je projekt i nije konačno rješenje izgleda parka u Grabriku. Priliku reći svoje mišljenje imaju i građani koji su na javnoj tribini većinom imali primjedbe na premoderno uređenje.

– Mi želimo da upravo komunikacija s javnošću definira do kraja ovaj projekt. Ako ga građani zaista prepoznaju kao previše suvremen park sa previše betona, premda se na vizualizaciji ne vide materijali i nije to beton kao što se čini, već je za većinu šetnica predviđeno drvo, naravno da to može biti jedna od sugestija građana. Ako projekt ne prihvate oni za koje je namijenjen, onda on nema smisla, a to je ipak preskupi eksperiment da bi mi svoju ideju ili viziju nametali onima koji to trebaju koristiti, pojasnila je pročelnica.

Stoga do 20. travnja imate priliku poslati svoje prijedloge i sugestije, a informacije potražite za internetskoj stranici grada Karlovca.