U kolovozu izbor za Miss Karlovačke županije

Izbor Miss Hrvatske za Miss Svijeta ove godine slavi 25 godina postojanja. Tim povodom organizatori su najavili brojne promjene kojima je cilj vratiti stari sjaj ovoj manifestaciji. Jedna od novosti je organiziranje županijskih izbora. Izbor za Karlovačku županiju bit će održan krajem kolovoza.

Ljepota, pamet i dobrota na jednom mjestu neslužbeni je moto ovogodišnjeg izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta. Kandidatkinje će se, naime, osim na temelju izgleda, birati na temelju pet kriterija – talent, top model, intervju, sport i multimedija. Novost je i ponovna organizacija županijskih izbora ljepote, najavila je direktorica Direkcije Miss Hrvatska za Miss Svijeta Maja Vračarić.

Na konferenciji za medije na kojoj su predstavljene novosti ovogodišnjeg izbora bile su i neke od dosadašnjih misica. Aktualna miss Hrvatske Angelica Zacchigna ispričala je da joj je izbor promjenio život u pozitivnom smislu. Zbog tog je iskustva, kaže, postala kvalitetnija osoba i naučila je iskoristiti svoje potencijale.

Iz Direkcije Miss Hrvatske za Miss Svijeta pozivaju potencijalne kandidatkinje da se prijave na izbor. Izbor za miss Karlovačke županije bit će održan krajem kolovoza, istovremeno s manifestacijom Dani piva, a finale izbora za Miss Hrvatske slijedi u rujnu.

Ovogodišnja pobjednica izbora osvojit će, uz ovo vrijedno iskustvo, još jednu posebno važnu nagradu – stipendiju Visoke poslovne škole Zagreb, što je još jedan korak u rušenju predrasude da ljepota i pamet ne mogu ići zajedno.