Stiže 1,9 milijuna kuna za popravljanje komunalnog standarda u Karlovačkoj županiji

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević posjetio je Karlovačku županiju. Povod je bio završetak Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda. U Karlovačkoj županiji sufinancirat će sredstvima iz ovog natječaja 16 projekata.

16 projekata s zajedničkim nazivnikom popravljanja komunalnog standarda na području Karlovačke županije, ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna, sufinancirat će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 1,9 milijuna kuna. Dva projekta bit će provedena u Karlovcu, te po jedan u Ogulinu, Slunju, Ozlju, Rakovici, Draganiću, Žakanju, Lasinji, Cetingradu, Vojniću, Saborskom, Plaškom i Josipdolu. Odluke o dodjeli sredstava predstavnicima gradova i općina dodijeljene su danas u uredu župana.

Najviše novca stiže u Karlovac, ukupno 270 tisuća kuna: 200 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije oborinske odvodnje rekonstukcijom prometnica, izgradnjom nogostupa i javne rasvjete u naseljima Jamadol, Donja Švarča, Gornja Švarča, Mala Švarča, Turanj – Sajevac, Kamensko, Drežnik i Hrnetić te 70 tisuća kuna za nabavu spremnika za prikupljanje tekstilnog otpada.

Po 200 tisuća kuna dobili su Grad Slunj koji planira ulaganje u održavanje nerazvrstanih cesta i rekonstrukciju ulice Vladimira Nazora, te Cetingrad gdje će se također ulagati u održavanje i modernizaciju prometnica. Rekonstrukcija Kolodvorske ulice u Ozlju, nabava komunalne opreme u Vojniću i Bariloviću i modernizacija javne rasvjete u Ogulinu i Lasinji, još su neki od projekata koji će se sufinancirati u sklopu ovog natječaja.