Karlovčanin Antonio Štefanac najbolji mladi stolar u državi!

Jedna zlatna i jedna brončana medalja rezultat su sudjelovanja učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac na 17. Državnom natjecanju u obrazovnom podsektoru prerada i obrada drva, održanom u Varaždinu. Mladi Karlovčani natjecali su se u disciplinama stolar i drvodjeljski tehničar.

Učenik završnog razreda Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Antonio Štefanac, pod mentorstvom profesora Dražena Škota, iskazao se kao najvještiji u praktičnom dijelu u disciplini stolar. Konkurencija je bila vrlo jaka jer se za titulu najboljeg u državi borilo 18 učenika iz 16 škola. Antonio je izradio najbolji rad te zauzeo prvo mjesto i osvojio zlatnu medalju.

U disciplini drvodjeljski tehničar dizajner karlovačku školu predstavljali su učenici Juraj Lovras i Ivan Hrelić pod mentorstvom profesora Gorana Mučenskog. Juraj Lovras osvojio je odlično treće mjesto i broncu.

U školi su ponosni na rezultate svojih učenika, a budući da se za osmaše bliži vrijeme odluke koje zanimanje izabrati, ravnateljica Đurđica Janjanin najavila je novosti osmišljene kao poticaj za upis upravo u ovu školu. Radi se o stipendijama koje je za sve učenike koji upišu deficitarno zanimanje po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za obrtnička zanimanja, u iznosu od 9000 kuna godišnje, osiguralo Ministarstvo gospodarstva.