Radovi na izgradnji mosta u Veljunu mogli bi krenuti u srpnju ili kolovozu

Izgradnja mosta u Veljunu mogla bi početi već ovog ljeta, obećao je to ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković mještanima prilikom obilaska mjesta na kojem se do prije koje godine nalazio most preko Korane. Iako još nisu riješeni svi imovinsko pravni odnosi to neće spriječiti početak gradnje, kaže ministar.

Već tri godine mještani Veljuna očekuju početak gradnje mosta kojeg je nabujala Korana odnijela. Obećanja slušaju još od Vlade Zorana Milanovića, tako da ne čudi što su skeptični prema najavama početka izgradnje.

Ja pušem i na hladno, to što ministar kaže vjerojatno će tako i biti, ali tek kad je on došao ovdje možemo govoriti da će nešto biti, kaže gradonačelnik Slunja Jure Katić. Ono što se do sada događalo, zašto sam ja pokazao malu dozu nepovjerenja su dosadašnja neizvršena obećanja. Postoji mogućnost da ovog puta to bude riješeno, kaže Katić.

Most je važan i zbog razvoja turizma, a s time je upoznat i ministar.

Prije nekoliko mjeseci su intenzivirani postupci oko rješavanja projekta i natječaja, tako da je u ovom trenutku raspisan natječaj za izvođenje radova, gotovu projektnu dokumentaciju i po završetku natječaja u srpnju ili kolovozu očekujemo početak radova, kazao je ministar Butković.

2. lipnja  se otvaraju ponude za radove, procjenjena vrijednost projekta je oko sedam milijuna kuna, most će biti dug 81 metar, rekao je direktor Hrvattskih cesta Josip Škorić.

Novi bi most trebao biti armirano betonski, a kad krenu radovi izgradnja će potrajati godinu dana. Jedino što možemo poželjeti mještanima Veljuna i Poloja je da se sljedećeg ljeta nađemo na novom mostu.