Nastavlja se projekt “Pruži mi ruku budi mi prijatelj”

Grad Karlovac pokrovitelj je projekta Udruge slijepih USKA „Pruži mi ruku budi mi prijatelj” i programa Grad prijatelj djece u sklopu koje će se  USKA tiskati reizdanje slikovnice „Erik i Zola u šetnji gradom” koje će biti podijeljenje djeci svih karlovačkih vrtića u sklopu edukacija kojima je cilj na pristupačan način djeci predškolske dobi približiti ulogu pasa vodiča u životu slijepih osoba.

Slikovnice o psima vodičima Eriku i Zoli nagrađene su i poveljom UNICEFA za najakciju Grada Karlovca 2009. godine. Predsjednik Udruge slijepih USKA i  idejni začetnik projekta Mirsad Bećirović jučer je u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Karlovca potpisao ugovor o provedbi projektnih aktivnosti. Autorica ilustracija slikovnice „Erik i Zola u šetnji gradom” naša je poznata akademska slikarica Aleksandra Goreta, dok je autorica priče prof. hrvatskog jezika i književnosti Nataša Vojnović.

Slikovnica na djeci pristupačan način prikazuje kretanje slijepih osoba u pratnji pasa vodiča znamenitostima i turističkim atrakcijama našeg Grada na četiri rijeke, pa ih tako možemo vidjeti u šetnji ulicama našeg grada, u Gradskom kazalištu Zorin dom, na starom gradu Dubovcu, kod spomenika žabi i sl. Svako dijete karlovačkih vrtića dobit će slikovnicu na dar,  jer Grad Karlovac je Grad prijatelj djece i grad ugosnog življenja za osobe s invaliditetom.