SDP i HSS pozvali birače da izađu na izbore i biraju promjene

Dokazali smo svojim radom da su SDP-ovi kandidati uspješni u vođenju jedinica lokalne i regionalne samouprave. Najsvjetliji trenuci za primjerice Ozalj, Kamanje, Plaški pa i Karlovac bili su kada su ih vodili SDP-ovci, poručili su sa završne konferencije za medije ove stranke prije lokalnih izbora.

U SDP-u su uvjereni da će građani odlučiti da dosadašnji obrazac upravljanja županijom treba mijenjati, a oni obećaju te promjene. Dosadašnju kampanju SDP-ovci ocjenjuju dosadnom.

Mi želimo da županija ima svoja originalna sredstva iz kojih se mogu pokretati određeni projekti , jer ako je na raspolaganju 20, 30 milijuna kuna što ostane s tim se ne može raditi ništa i kao župan možete uživati u hladovini. Moja je namjera da to promijenim i da se borim za novce koje bi županija trebala imati na svom računu. To je namjera svih župana u Hrvatskoj, ali nitko to još nije uspio čisto iz konformizma funkcije na kojoj se nalazi. Mi ćemo to promijeniti, kazao je kandidat za župana Ivan Vuković.

Kao proizvođač se zadnjih 25 godina suočavam s tim da u županiji nisam nikad našao nekoga tko bi rekao: „Evo, poljoprivrednici mi ćemo vas povest“. Ako postanem zamjenik župana, ja ću sigurno biti institucija koja će bit na poveznici Zagreb – OPG koji ima želju i ideju da se razvija, poručio je Zdenko Močnik.

Karlovačka županija do sada nije iskoristila novac EU koji ima na raspolaganju, potrebno je smao dobro kapacitiranje županijskih službi, kažu SDP-ovci i HSS-ovci, a Vuković dodaje da je potreban ravnomjeran razvoj svih dijelova županije.