Kontinuitet i stabilitet Karlovačke županije

Birači Karlovačke županije novog su župana izabrali u prvom krugu. Riječ je o HDZ-ovom kandidatu Damiru Jeliću. Zadovoljan je ostvarenim rezultatom te se zahvalio svima koji su za to zaslužni. Kao novi župan ostvarivat će prioritete koje je najavljivao u kampanji, između ostalog, očuvanje i širenje radnih mjesta, obrana od poplava i gospodarenje otpadom.

Župan je izabran u prvom krugu, a u Županijskoj skupštini također će biti stabilno, “imamo 24 vijećnika, a za stabilnost nam je dovoljno 21,  prepoznat je kontinuitet u radu HDZ-a i zadržan stabilitet Karlovačke županije”, istaknuo je Jelić.

Unatoč trenutnoj stabilnosti, najavio je potpunu promjenu političke paradigme, kako u Hrvatskoj, tako i u Karlovačkoj županiji jer se ne vidi alternativa binarnom sustavu. Kao primjer je naveo Grad Karlovac jer je po njemu nemoguća komunikacija između, primjerice, Živog zida i Petračića koji bi eventualno zamijenili poziciju SDP-a u binarnom sustavu.

Od konkretnih prvih koraka Jelić je najavio potpunu transformaciju županijske razvojne agencije KARLE, koja će postati riznica europskih i hrvatskih financija za Karlovačku županiju.

Jelić je također najavio puno individualnih razgovora unutar i izvan županije za one projekte koji su značajni, a značajni su očuvanje i širenje radnih mjesta, obrana od poplava, centar gospodarenja otpadom i drugi.

Jelić je naglasio i kako je sretan da mu je Ivan Vučić ostavio županiju bez dugova, iako bi neke stvari on hrabrije poduzeo, ali Vučić će mu biti od velike pomoći u Županijskoj skupštini kao predsjednik, gdje HDZ ima stabilnu većinu.