126 autora predstavlja 61 izložak na 12. Izložbi inovacija Karlovac

Od 30. svibnja do 2. lipnja u Tehničkoj školi Karlovac bit će održana 12. međunarodna Izložba inovacija Karlovac – IKA. Jedinstvena je to prilika da se karlovački, ali i međunarodni inovatori predstave u najboljem svjetlu, a posjetitelji mogu vidjeti eksponate, od kojih su neki 2015. godini ostvarili više od 50 milijuna dolara vrijedan izvoz. Inače u Karlovačkoj županiji procjenjuje se da su inovacije donijele oko 3.000 novih radnih mjesta.

– IKA je prilika ohrabriti ljude da se bave inovacijama. Prilika je za poduzetnike da dođu i izaberu eksponat kompatibilan s njihovom proizvodnjom kako bi poboljšali svoje proizvode, zadržali postojeća radna mjesta, ali i otvorili nova, istaknuo je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Marko Bubaš.

Na ovogodišnjoj izložbi 126 autora predstavit će 61 izložak, a među njima je 40 posto mladih inovatora. Autori dolaze iz Karlovačke, Zagrebačke, Međimurske, Primorsko-goranske i Istarske županije te Unsko-sanskog kantona i Bele krajine. Posebno treba istaknuti i inovatore iz karlovačkih škola Tehničke i Šumarske, ozaljske škole Slava Raškaj kao i pet izložaka karlovačkog Veleučilišta.

Najuspješnije inovacije dobit će i nagrade, a posebno će nagrade dobiti i mladi inovatori. Ne sumnjamo da će karlovački inovatori ostvariti odlične uspjehe jer Udruga inovatora Karlovačke županije jedna je od najvećih i najuspješnijih udruga u Hrvatskoj. Zahvala za to ide i Županijskoj gospodarskoj komori.

– Zadnjeg dana IKA-e u petak 2. lipnja u 10 sati bit će održan i okrugli stol zajedno s predstavnicima Slovenije i Bosne i Hercegovine na temu unapređenja inovatorskog okruženja, najavio je predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman te pozvao sve da dođu i razgledaju inovacije.