Incijativa “Za radnički Karlovac” traži neradnu Veliku Gospu za radnike u trgovačkim centrima

Neradni blagdan velike Gospe traže predstavnici inicijative “Za radnički Karlovac” koji su se već u par navrata borili za neradne blagdane i praznike.

Radnice i radnici u trgovačkim centrima vrlo rijetko imaju slobodnu nedjelju, praznik ili blagdan. Na promjeni te politike radi se godinama a u Karlovcu je pokrenuta rasprava i organiziran je događaj na društvenim mrežama pod nazivom “Daj glas za neradnu Veliku Gospu” koju je osmislila incijativa “Za radnički Karlovac”.

Svrha tog događa je potaknuti građane da daju glas za neradnu Veliku Gospu kako radnice i radnici ne bi morali raditi u trgovačkim centrima. Naime, oni se zbog straha često ne usuđuju govoriti o poslodavcima i napornom radu. Iz incijative očekuju i potporu gradskih vlasti, osobito gradonačelnika kojemu zamjeraju što ima vremena za sastanke s poslodavcima oko investicija, stoga bi trebao naći  vremena da stane u obtranu radnika kod istih tih poslodavac.

Gradonačelnik Damir Mandić kaže kako on osobno ne podržava rad nedjeljom ali on kao gradonačelnik ne može utjecati na politiku trgovačkih centara. Smatra kako se poslodavci vode komoditetom kupaca, stoga sami kupci mogu utjecati na rada nedjeljom.