Uskoro još jedan natječaj za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja

546

Završen je natječaj za dodjelu stipendija dugoreškim učenicima i studentima. U 2018. godini Grad Duga Resa imat će pet novih stipendista, a ukupno će stipendije iz gradskog proračuna dobivati njih 13. U planu je također ponavljanje natječaja za srednjoškolce koji se školuju za zanimanja kojih nedostaje na tržištu rada.

Krajem prosinca istekao je rok za podnošenje prijava za dodjelju stipendija dugoreškoj gradskoj upravi. Bit će dodijeljeno pet stipendija studentima s prebivalištem na području Duge Rese u visini od 700 kuna mjesečno, odnosno 500 kuna za one studente kojima je mjesto studiranja u Karlovačkoj županiji. Stipendije se odnose na deset mjeseci akademske godine.

Novost je da će Grad ove godine, uz redovne stipendije na temelju kriterija izvrsnosti i socijalnog statusa, po prvi puta stipendirati srednjoškolce koji se školuju za deficitarna zanimanja. Planirani iznos tih stipendija je 300 kuna. Natječaj za stipendije za deficitarna zanimanja već je bio raspisan u studenom, no zbog lošeg odaziva uskoro će biti ponovljen, najavljuje gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Srednjoškolcima i njihovim roditeljima savjet glasi – pratite web stranicu Grada Duge Rese na kojoj će biti objavljen natječaj, jer novac je spreman i preostaje samo javiti se. Podsjetimo, inicijator stipendiranja deficitarnih zanimanja je nezavisni Marko Galović iz bivšeg saziva Gradskog vijeća, koji je 19 tisuća kuna koje su mu pripale tijekom vijećničkog mandata s tom idejom vratio u gradski proračun.