Za projekte udruga Grad i gradske tvrtke ove godine izdvajaju 1,1 milijun kuna

U Gradskoj su upravi potpisani ugovori s predstavnicima udruga čije projekte financira Grad te gradske tvrtke. Ukupni iznos sredstava ove godine je 1,1 milijun kuna i to za 175 projekata i programa. Za 68 projekata udruge će od Grada dobiti 457 tisuća kuna, a još 107 projekata financirat će gradske tvrtke u iznosu od 672 tisuće kuna.

Financiranje projekata na ovaj način je zakonska obveza, podsjetio je gradonačelnik Damir Mandić i dodao kako je ove godine iznos povećan za stotinjak tisuća kuna u odnosu na prošlu godinu. Udruge su većinom prošle kontrolu za prošlogodišnje projekte, no ostalo je otvoreno pitanje što je točno grad dobio projektima koje financira, kazao je Mandić.

Trebamo promišljati kako financirati vlastite projekte gdje je Grad partner, a ne jedini izvor financiranja. Druga stvar jednako tako važna je na koji način evaluirati te projekte u smislu učinkovitosti za grad. Svima nama je obaveza početi promišljati razvojno, dodao je.

Karlovac, za razliku od nekih drugih gradova, nema problema s udrugama koje financira i ima vrlo kvalitetan civilni sektor, poručio je Mandić