Dan otvorenih vrata Franjevačkog samostana

Povodom proslave Antunova karlovački Franjevački samostan otvorio je svoja vrata za posjetitelje. Uz stručno vodstvo mogli su zaviriti s one strane zidina u kojima ima mnogo umjetničke vrijednosti, ali prije svega ljubavi, zajedništva i gostoljubivosti.

Iako djelujemo zatvoreni, nismo. Naša su vrata svima uvijek otvorena. Nema nas puno pa zbog obaveza ne možemo kuću uvijek ostaviti otvorenu, istaknuo je fra Marino Kuzminski.

Bila je ovo prilika da posjetitelji pobliže upoznaju svakodnevni život u samostanu i obiteljsku atmosferu koja vlada među fratrima i njihovim gostima. Da su naši franjevci dobri i osebujni domaćini dokaz je njihovo pivo koje se zove FRKA, koje su i ovom prilikom ponudili gostima za osvježenje.

Franjevački samostan u Karlovcu spomenik je nulte kategorije u kojem se može vidjeti puno toga umjetnički vrijednog, posebno u samostanskom muzeju.

Svi zainteresirani uvijek su dobrodošli, samo se treba prethodno telefonski najaviti i fratri će ih rado primiti i provesti kroz ove zanimljive prostore. Dan otvorenih vrata ovoga su puta iskoristili brojni učenici i građani, a ponovno će se organizirati na ovaj način za Dan Grada Karlovca. Tada posjetitelje očekuje i izložba, a moći će kušati i samostansko pivo, najavio je fra Marino.