Ivanjski krijes ove godine održat će se pod okriljem obilježavanja Dana grada. Radi se o jednoj od najstarijih karlovačkih gradskih i turističkih manifestacija. Osim paljenja krijesova i vatrometa na obali rijeke Kupe održat će se bogat popratni program, koji uključuje nekoliko sportskih natjecanja te koncert Crvene jabuke.

Ove godine Karlovački susreti kulture, proslava povodom obilježavanja Dana grada Karlovca započinju tradicionalnim Ivanjskim krijesom 23. lipnja. U organizaciju su uključeni gradska Turistička zajednica, Izvan fokusa, Gradske četvrti Gaza i Banija te generalni sponzor Heineken Hrvatska.

Osim natjecanja u tome čiji će krijes biti veći, mještani Gaze i Banije natjecat će se i u povlačenju užeta, a bit će tu i nekoliko nogometnih utakmica.

Za glazbeni dio programa pobrinula se tvrtka Izvan fokusa, a novost je atraktivno osvjetljenje cijelog prostora. Nastupaju predgrupa Black&White i Crvena jabuka.

TZa program je predviđen ukupni budžet od oko 200 tisuća kuna. Generalni sponzor manifestacije je već deset godina Heineken Hrvatska.

Program počinje u 17 sati nogometnom utakmicom za žene na Stadionu Radnik na Gazi, slijedi u 18 utakmica Gaza – Banija, od 17 i 30 nastupaju ulični performeri, od 20 i 30 predgrupa Black and White u 22 paljenje krijesova, a Crvena jabuka starta u 22 i 30. Bit će tu još brojnih drugih sadržaja, pa su svi željni dobre zabave dobrodošli.