Jaje oduševilo šibensku publiku

Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom vratio se iz Šibenika punog srca gdje je imao čast otvoriti 58. Međunarodni dječji festival. Ista čast čeka ih i u Njemačkoj u Lingenu gdje ne samo da predstavljaju Karlovac i Hrvatsku nego i ovaj dio Europe.

Predstava Jaje oduševila je brojnu publiku šibenskog festivala. Osim sjajnog Dramskog studija na čelu sa Sanjom Hrnjak, zaslužna je i tehnika koja je odradila, kako je rekao ravnatelj Srećko Šestan, lavovski posao jer je predstava rađena za zatvoreni prostor pa ju je trebalo prilagoditi za otvoreni.

Festival je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja je i svečano otvorila festival. I predsjednica i predstavnici njezina Ureda oduševili su se s programom otvorenja.

Mali predah i već ih čeka novi izazov i čast. Predstavljaju se na 15. svjetskom festivalu dječjeg kazališta u Lingenu na sjeveru Njemačke, kao jedno od 17 svjetskih kazališta.

Ovaj festival otvaraju 23. lipnja u 14 sati s predstavom Igra, također autorskim projektom Sanje Hrnjak, a da su i ovaj zadatak ozbiljno shvatili dokazali su intenzivnim pripremama koje su odradili prije Šibenika. Prema Šestanovim riječima, ondje će dostojno predstaviti kulturu našeg grada, zemlje pa čak i ovog dijela Europe.