Dani draganića

Župan Jelić obišao Pletix u Kamanju

Župan Damir Jelić obišao je sa suradnicima tvrtku Pletix iz Kamanja koja proizvodi kupaće kostime koji su prepoznati diljem Hrvatske. Oko 50 posto proizvodnje je namijenjeno izvozu u susjedne zemlje, ali i Švicarsku te daleki Čile. Tvrtka je osnovana 1990. te se od dvoje zaposlenih proširila na 80-tak.

Kada su prije gotovo trideset godina pokrenuli posao počeli su s proizvodnjom čarapa, ali shvatili su da je budućnost tvrtke u kupaćim kostimima jer je i budućnost Hrvatske u razvoju turizma.

Uspjeh Pletixa leži u kontinuiranom ulaganju u visoku kvalitetu proizvoda, od materijala, tehnologije izrade do promocije, u što je uključen kvalitetan tim stručnjaka.

Kao jedini iz regije već nekoliko godina izlažu na renomiranom sajmu mode u Parizu, a promoviraju se i na svim većim izborima ljepote.

Ovaj obiteljski posao dokazuje da se uz puno truda i ulaganja može uspješno poslovati i stati uz bok svjetskim proizvođačima u branši.

Zapošljavaju 80-tak ljudi iz susjednih općina, ali i iz Karlovca, a postoji potreba i za puno većim brojem zaposlenih za što je potrebno obrazovanje novih kadrova.

Župan Damir Jelić i zamjenica Vesna Hajsan Dolinar ovom su prilikom najavili otvaranje tekstilnog smjera u dugoreškoj srednjoj školi, istaknuvši kako Županija nastoji pratiti potrebe na tržištu rada.