27. obljetnica ustrojavanja 110. brigade ZNG-a

Udruga pripadnika 110. brigade ZNG-HV već desetak dana brojnim aktivnostima proslavlja 27. obljetnicu svog ustrojavanja. Tijekom centralnog obilježavanja pripadnici ove brigade prisjetili su se nastanka te odali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim pripadnicima koji su svoj život dali za obranu svoje domovine i grada Karlovca. Završetak prisjećanja bio je u crkvi Presvetog Trojstva gdje je služena sveta misa zadušnica.

Stari grad Dubovac sagrađen je kako bi branio Karlovac od Turaka i oni ga nikad nisu osvojili. Zanimljiva podudarnost je i da je ovdje osnovana 110. brigada koja je branila i obranila Karlovac u Domovinskom ratu.

I nakon 27 godina kada se prisjećaju tih dana pripadnike brigade preplave duboke emocije. Prema riječima zapovjednika Halužana brigadu je činilo dvjestoosam hrabrih dečkiju u trapericama koje je vodio moto Ljubav domovini.

Željeli su samo slobodan grad i slobodnu domovinu, što su uz puno ljubavi i žrtava na kraju i ostvarili. Podrška koju im je pružao cijeli grad u to vrijeme, dokazuje da ih je priznavao i poštivao kao svoju vojsku.

Pripadnici brigade obljetnicu su obilježili polaganjem vijenaca na nekoliko lokacija: Starom gradu, Hrnetiću, Mahičnom, Tuškanima, Jamadolu, kod Crkve svetog Josipa na Dubovcu, Trgu hrvatskih branitelja, Turnju, kod kapele svete Doroteje te na kraju u crkvi Presvetog Trojstva gdje je služena sveta misa zadušnica za sve poginule koji su svoj život dali za obranu svoje domovine i grada Karlovca.