Sutra otvorenje Međunarodnog festivala folklora

Sutra počinje 21. Međunarodni festival folklora, kojeg ogranizatori iz FA “Matija Gubec” najavljuju ga kao najegzotičnijeg do sada. Svoju je kvalitetu festival gradio dva desetljeća, a uvijek donese nešto novo. Ove godine to je gastro manifestacija “Okusi svijeta” te konferencija o klapskom pjevanju koje će se predstaviti gostima kao nematerijalna kulturna baština Hrvatske.

Da se svijet u malom seli u Karlovac, moći će se uvjeriti svi koji sutra i sve do 7. srpnja budu dolazili na atraktivne programe gostiju i domaćina. Ove godine moći će se doživjeti više plemenskog folklora poput već najavljivane grupe iz Perua koja, između ostalog njeguje tradiciju Inka, ali i okusiti ne tako poznat folklor i tradiciju Azije. Dolazi i grupa iz SAD-a koja njeguje filipinski folklor. Grupa iz Kenije pokazat će boje svoje zemlje, ali i cijele Afrike, kao što će i jednako atraktivni Finci predstaviti specifičnu kulturu svojeg podneblja.

Kako bi se i Hrvatska predstavila svojim domaćinima, organizirana je konferencija o klapskom pjevanju koja će se održati 7. srpnja u Gradskoj knjižnici u 9 i 30, a otvorena je za sve zainteresirane.

U četvrtak, 5. srpnja, okusi svijeta bit će dostupni posjetiteljima kroz istoimenu manifestaciju kod Glazbenog paviljona s početkom u 20 sati. Svaka će se zemlja predstaviti sa svojim glavnim jelom, desertom i pićem i posjetitelji će ih moći kušati po simboličnim cijenama, a sve će voditi Sanja Doležal.

Sutra ponovno pokažimo veliko srce dobrih domaćina i podržimo naše goste u 20 sati na njihovom mimohodu gradom te u Šancu gdje je u 20 i 30 svečano otvorenje festivala.