Dani draganića

Karlovački tornjaci i ove godine putuju na Europsku i Svjetsku izložbu pasa

Na Glavnoj uzgojnoj izložbi hrvatskih autohtonih pasa održanoj u Karlovcu 30. lipnja birani su najljepši autohtoni psi Hrvatske, koji će predstavljati Hrvatsku i Hrvatski kinološki savez na Europskoj izložbi pasa u listopadu u Poljskoj.

Od četiri psa koja su se birala za predstavnike Hrvatske i Hrvatskog kinološkog saveza iz Karlovca je kao jedini predstavnik izabrana mlada ženka Iris Dalmatinski vrisak, istoimene uzgajivačnice vlasnika Roberta Filipovića, koja je ujedno i proglašena najljepšim mladim psom pasmine.

Uz ove rezultate na Glavnoj uzgojnoj izložbi hrvatskih autohtonih pasa dobre rezultate zabilježili su i ostali Filipovićevi psi.

Tornjak

Cezar – najjljepši veteran pasmine

Nora Dalmatinski vrisak – najljepše štene izložbe

Viking Dalmatinski vrisak- treći najljepši zreli mužjak

Uzgojna skupina Hrvatskih ovčara iz uzgajivačnice Dalmatinski vrisak – izabrana je kao druga najljepša uzgojna skupina hrvatskih autohtonih pasmina pasa.

Filipović će o svom trošku pasminu tornjak predstaviti i na Svjetskoj izložbi pasa u kolovozu u Nizozemskoj. Iz nejgove uzgajivačnice nastupati će Tops i Top Gun Dalmatinski vrisak.

Hrvatske autohotne pasmine uzgajamo iz ljubavi i uporno radimo s njima. Poklanjamo im svu ljubav, a naši vjerni prijatelji nam to uzvraćaju svojom privrženošću, svojom zaštitom , svojom ljepotom i odličnim rezultatima na kinološkim izložbama u domovini i svijetu, kaže Robert Filipović.