U Šancu je sinoć svečano otvoren 21. Međunarodni festival folklora koji je opravdao epitet najatraktivnijeg dosad. Bez obzira na nogometnu utakmicu između Hrvatske i Danske, otvorenje je popratio velik broj Karlovčana koji su uživali u nastupima sudionika iz Perua, Filipina, Indije i Kenije, uz domaćine Folklorni ansambl Matija Gubec. Oni već 21 godinu u Karlovac i županiju dovode neke od najkvalitetnijih folklornih ansambala iz svih krajeva svijeta. Iako su ove godine imali težak zadatak odabrati one najzanimljivije, zbog velikog broja prijava, čini im se da je prema reakcija publike, odabir bio odličan.

Nakon što su domaćini plesovima iz rečičkog kraja otvorili festival, karlovačku publiku oduševili su gosti iz Finske, Perua, ali i indijska skupina Spandan iz Ahmedabada u Indiji, koji su se predstavili s dva plesa. Ovaj ansambl već je gostovao u Karlovcu 2009. godine i raduje ih što su dobili prilike doći ponovno. Običaje Azije predstavila je skupina s Filipina koja je pokazala kako se slavi završetak žetve, a istu temu na svoj su način prikazali i članovi skupine African Tumbas iz Kenije. Puno pažnje pridaju njegovanju svojih običaja te prezentiranju istih cijelom svijetu.

Karlovčani će sve grupe moći vidjeti i na nastupima ispred Zorin doma, a do 7. srpnja nastupit će u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu. Sutra će posjetiti i našu medijsku kuću.