U ponedjeljka, 2. srpnja organiziran je još jedan kolegij župana. Župan Damir Jelić se zajedno pročelnicima i ravnateljima ustanovama te direktorima županijskih tvrtki uputio u Općinu Rakovica. U Drežnik Gradu su zajedno s načelnikom općine Rakovica Franjom Franjkovićem razgovarali o projektima Karlovačke županije na području Rakovice.

Uvidjeti konkretne probleme, biti na licu mjesta izvođenja radova i među ljudima zadaci su Kolegija župana. U posjetu Rakovici djelatnici županije bili su u devetom mjesecu prošle godine. U 10. mjeseci u Rakovici je došlo do realizacije nekoliko projekata. Uređene su ceste LC34155 Čuić Brdo – Donji Furjan te cesta LC34160 Drežnik Grad – Sadilovac. Radove je provodila Županijska uprava za ceste. Radovi su i u Osnovnoj školi Eugen Kvaternik u Rakovici a djelatnici županije posjetili su i Baraćeve špilje čiji je projekt ostvario sredstva iz EU fondova .

Djelatnici Županije na kolegiju su predstavili 11 projekata na kojima rade u županiji. Neki od njih su demografija i  otvaranje novih radnih mjesta, što je za Rakovicu osobito važno. U Općini vjeruju kako će novoizgrađene trase ceste pomoći boljoj demografskoj slici Općine.

-Veliki je izazov za županiju da prostor koji je relativno slabo naseljen oplemenimo različitim projektima, istaknu je Karlovački župan te se nada kako će se budući projekti također realizirati.