Dani draganića

Grad za sufinanciranje projekata energetske obnove izdvojio 1,1 milijun kuna

Za sufinanciranje provedbe EU projekata energetske obnove višestambenih zgrada u gradskom proračunu je za ovu godinu osigurano 1, 1 milijun kuna. Grad Karlovac jedna je od rijetkih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja na ovakav način pomaže upraviteljima i suvlasnicima zgrada.

Tvrtka K-Indeks djeluje u nekoliko gradova diljem Hrvatske, a samo u Karlovcu uspjeli su ostvariti podršku grada za svoj europski projekt. U Vrazovoj ulici 45 i 45 a ova tvrtka radi na energetskoj obnovi zahvaljujući europskim sredstvima, ali i pomoći grada Karlovca u iznosu od 104 tisuće kuna, poručio je direktor Milivoj Kisić.

Podrška za energetsku obnovu je naša dobra volja, odnosno želja da potaknemo što više upravitelja i suvlasnika da tome pristupe što ozbiljnije. Mi smo ove godine upravo zato i davali podršku isključivo onima koji su svoj  novac ili najveći dio povukli iz EU sredstava, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.

Najviše sredstava, oko 67 posto od cjelokupnog iznosa, dobila je tvrtka Petračić projekt za šest projekata energetske obnove višestamenih zgrada koje trenutno provode na području grada Karlovca.