Dani draganića

Završio 6. Piano festival

Karlovac je tijekom više od tjedan dana bio domaćin 6. Piano festivala i Međunarodnog pijanističkog natjecanja. Publika je imala priliku uživati u vrhunskim nastupima sudionika iz cijelog svijeta. Mladi pijanisti mogli su svoja znanja nadograditi i obogatiti predavanjima svjetski poznatih pedagoga.

Ovaj festival ne okuplja velik broj sudionika, ali je svijet u malom jer polaznici dolaze iz Kine, Tajlanda, Poljske, Srbije, Italije, Slovenije, SAD-a, Ukrajine i Hrvatske.

Mladi pijanisti mogli su svoja znanja nadograditi i obogatiti predavanjima svjetski poznatih pedagoga, Silvija Vidovića, koji je i začetnik i umjetnički voditelj festivala te Vladimira Viardoa i Vladimira Ovchinnikova.

Uz brojne nastupe koje su tijekom osam dana sudionici festivala održali, bilo je prilike i za opuštanje, druženje te upoznavanje naših ljepota.

Festival su podržali Karlovačka županija, Grad Karlovac, Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Glazbena škola Karlovac je zahvaljujući ovom događaju prepoznata kao vodeći edukativni centar za pijaniste u svijetu, a ovom međunarodnom suradnjom na visokoj stručnoj razini i Karlovac je dobio svoje mjesto na kulturnoj i edukativnoj karti Europe.