Dani draganića

Na Dubovcu svečano proslavljena Gospa Snježna

Zaštitnicu župe i svetkovinu Blažene Djevice Marije Snježne proslavili su u nedjelju 5. kolovoza župljani istoimene župe na Dubovcu u Karlovcu. Misna je slavlja predvodio dr. Mladen Horvat župnik župe Naše Gospe kraljice Hrvata u Torontu i profesor biblijskih znanosti na više kanadskih učilišta u Nacionalnom svetištu svetog Josipa i u župnoj crkvi BDM Snježne na Dubovcu.

Naime, župna se crkva nalazi na dubovčkom brežuljku te se do nje može doći samo pješice. A na području spomenute župe nalazi se Nacionalno svetište u kojem se odvijaju i sve župne svetkovine. Stoga su se mise slavile i u župnoj crkvi BDM Snježne i u Nacinalnom setištu svetog Josipa.

-Svima nam se pitati, postoji li i u mojem životu nešto izvanredno što bi dalo smjer mojem životu, jer mnogi se ljudi opravdavaju da ne dolaze u crkvu i nisu vjernici jer im se ništa takvoga nije dogodilo po čemu bi mogli zaključiti da Bog postoji. Pa u tome i jest problem, da nitko od nas, ako nismo doživjeli nešto izvanrednoga, ne možemo izdržati čitav život dolaziti i posvetiti nedjeljno prijepodne Bogu. Neki se pak drže tradicije, te radi tradicije povremenu dolaze u crkvu. Međutim, u svakidašnjem životu, ako ta tradicija nije živa, ona gubi snagu i ne može biti životni orijentir, istaknu je dr. Horvat, prilikom propovjedi u crkvi Gospe Snježne.