Posljednji tjedan Riječnog kina donosi još iznenađenja

U subotu, 4. kolovza, uspješno je održana jedina prošlotjedna projekcija Riječnog kina, i to u Orljakovu u Kamanju. Nasred otočića na kupalištu Petrinski kut, gledatelji su uživali u pustolovinama ekipe u filmu Jumanji: Welcome to the Jungle te glazbenom programu benda Lazy Fogs.

Pred Riječnim kinom je posljednji tjedan Riječnog kina za 2018. godinu, a program očekuju četiri lokacije diljem Karlovačke županije. Radi se o tri projekcije odgođene zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta (u Bariloviću, Ogulinu te Lasinji) te projekciji koju Kinoklub Karlovac organizira po prvi puta – kod Spomenika na Petrovoj gori.

U utorak, 7. kolovoza Riječno kino uz seli u Stari grad Barilović, gdje u 21 i 30 sati započinje romantična komedija Počinjem ponovno s Reese Witherspoon.

U srijedu, 8. kolovza, u čak trećem pokušaju zbog nepovoljnog vremena, ogulinsko dvorište Frankopanskog kaštela postat će filmski centar grada. Posjetitelje očekuje prilika za osvajanje nagrade na kvizu preko mobitela, koji će biti u 21 sat. Nakon njega, uslijedit će projekcija akcijskog filma Putnik s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

Nakon dva dana Riječnog kina uz Karlovačko u okrilju povijesnih građevina unutar Karlovačke županije, u četvrtak, 9. kolovza, film će ponovno biti prikazan na kupalištu. U Lasinji, na kupalištu Pod pećinom u 21 sat započet će kviz, nakon čega će uslijediti projekcija komedije Odjednom tata o čovjeku kojem nekadašnja djevojka ostavi dijete tvrdeći da je njegovo.

Program na Petrovoj gori organizatori su pomaknuli na dan ranije – na nedjelju 12. kolovoza. Naime, po prvi puta Kinoklub Karlovac u 21 sat na platou ispod Spomenika na Petrovoj gori organizira filmski program, a na programu je nagrađivani dokumentarac Nostalgija za svjetlom. Prije projekcije, od 19 i 30 bit će i tematsko predavanje o samoj lokaciji na Petrovoj gori i Spomeniku. Nakon projekcije, Astronomsko društvo Beskraj organizira “Planetarij na otvorenom” – identificiranje zviježđa, objekata na noćnom nebu, s naglaskom na zviježđe Perzeja i meteore,