Radovi na Zorin domu bit će gotovi do 15. rujna

Na Zorin domu su u tijeku radovi na obnovi fasade, a nedavno su stigle i nove zavjese. Radove je u pratnji ravnatelja Srećka Šestana obišla zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić koja je istaknula da grad Karlovac kontinuirano ulaže u ustanove kulture.

Svake godine po završetku sezone, odnosno u ljetnoj pauzi u Zorin domu se izvode brojni radovi, izuzetak nije ni ova godina, a u tijeku je prva faza radova na obnovi fasade.

Od 2003. nije bilo puno ulaganja u održavanje, a od 2013. uloženo je oko tri milijuna kuna. Najprije je riješena protupožarna zaštita i ventilacijski sustav. Sljedeće godine obnovljena je kompletna stolarija, nakon toga krovište koje je sada funkcionalno i doprinosi uštedi energije. Obnovljena je i unutarnja dvorana i dio sanitarnih čvorova za posjetitelje, kao i dio uredskog namještaja.

Grad Karlovac kroz investicijsko održavanje popratio je Zorin dom sa 200 tisuća kuna. Tim novcem nabavljene su nove zavjese, dok će 40-ak tisuća kuna od strane Županije biti utrošeno u sanitarne prostorije i garderobe za glumce. Radovi bi trebali biti gotovi do 15. rujna.

Grad Karlovac kontinuirano ulaže u ustanove kulture jer smatraju da su to mjesta razvoja kulture i susreta ljudi kojima je kultura i razvoj grada važan, poručila je zamjenica gradonačelnika. Osim radova na Zorin domu Grad Karlovac ulaže i u ostale ustanove kulture.Uskoro bi trebali krenuti i radovi na energetskoj obnovi Gradske knjižnice, a Muzej domovinskog rata trebao bi biti dovršen sljedeće godine.