Radovi oko zgrade VK Korana

Osim po sportskim uspjesima i 83-godišnjoj tradiciji Veslački klub Korana poznat je i kao skrban domaćin koji vodi brigu o svojoj imovini koja ima veliku vrijednost. Pod imovinu se vodi klupski hangar koji je izgrađen 1935. godine te u čije se održavanje svake godine ulažu znatna sredstva. Tu je i novi hangar koji je izgrađen prije 10-ak godina i za što klub još uvijek otplaćuje kredit poslovnoj banci. O vrijednosti čamaca nije potrebno puno govoriti. Ilustracije radi kažimo da samo jedan skif, a takovih je nekoliko, košta oko 60 tisuća kuna. Tu su, naravno još i plovila poput nekoliko dvojca, četverac i osmerac, brojna vesla … Sprave u teretani, iako su ih već pregazile godine služe, a veliku vrijednost ima i 10-ak ergometra na kojima veslači treniraju tijekom zimskog perioda.

Svake godine klub ulaže znatna vlastita sredstva kako bi održavao imovinu a tako je bilo i u protekla dva tjedna. Naime, oko Veslačkog doma na Dubovcu gdje su se odvijali građevinski radovi oko dijela starog hangara uz nasip.

Da bi se spriječilo daljnje propadanje prostora teretane i sanitarnog čvora uslijed vlage iz zemljanog nasipa izradila se drenaža i potporni zid kako bi se spriječilo vlaženje i probijanje vode u klupske prostorije. Izrađena je i drenaža terena iza restorana i odvod kišnice s krova u Kupu da se spriječi prodiranje vode u podrum restorana. Radovi su izvedeni uz veliku pomoć Hrvatskih voda i Vodoprivrede kojima se ovom prigodom zahvaljujem, a pri projektiranju i građevinskom materijalu imali smo pomoć od strane prijatelja kluba. Jednom riječju posao je napravljen vlastitim sredstvima, pomoći donatora i prijatelja kluba. Ove godine planiramo izvesti još zaštitu drvene fasade Veslačkog doma te bojanje teretane i sanitarnog čvora – kaže Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.