KABA

Gradi se novo prenoćište na Slunjskim brdima- Grad Karlovac podržava ovakve projekte

Gradonačelnik Mandić sa suradnicima je posjetio restoran i motel ‘Kod Bakija’. Vlasnik ovog ugostiteljskog objekta gradi dodatno prenoćište za goste. Postojeći motel ‘Kod Bakija’ ima 25 ležajeva. U vlasništvu je Ibrahima Jušića koji je vlasništvo nad motelom i restoranom preuzeo prije tri godine. Sada gradi dodatno prenoćište na Slunjskim brdima kojim će dobit novih 30-ak ležajeva. Prenoćište gradi vlastitim sredstvima u vrijednosti od 500 tisuća eura.

Već 1. travnja sljedeće godine prvi gosti mogli bi stići u novo prenoćište. Otkako je preuzeo vlasništvo nad motelom i restoranom u posljednje tri godine povećan je broj zaposlenika s 9 na 17. Turizam je ključan za razvoj Karlovca podsjetio je gradonačelnik Mandić i napomenuo važnost suradnje u turizmu.

U ovom trenutku se u gradu Karlovcu završavaju dva projekta ovakve vrste. Ove godine zabilježeno je i povećanje fizičkih osoba koje su otvarale smještajne kapacitete zbog potpora koje je dodijelio grad Karlovac. Iako se ovo prenoćište ne gradi uz pomoć potpora već vlastitim sredstvima, Grad Karlovac to svakako podržava.