Dani draganića

Završen pilot projekt “e-Škole”

Završen je CARNET-ov pilot projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola”. Radi se o velikom projektu u koji je uključena 151 škola iz cijele Hrvatske, vrijednom 306 milijuna kuna. Obuhvatio je edukaciju nastavnika o primjeni IKT-a u nastavi, razvoj digitalnih sadržaja i infrastrukture te usluga koje će unaprijediti poslovanje škola i kvalitetu nastave.

U pilot projektu je sudjelovala 151 škola, od čega 101 osnovna i 50 srednjih iz cijele Hrvatske. Među njima su i škole iz naše županije – Osnovna škola Rečica i ogulinske škole Gimnazija Bernardina Frankopana i Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić.

Najvažniji aspekt ovog projekta je edukacija nastavnika iz koje proizlaze ostali, istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar, koja je u ime Karlovačke županije prisustvovala prigodnom skupu koji je održan u Zagrebu povodom završetka projekta. Dodala je kako istraživanja pokazuju da se ovakvim metodama poučavanja uspjeh učenika povećava, ne samo za jednu, nego i za dvije ocjene.

U projekt je uključeno sedam tisuća nastavnika i 23 tisuće djece. Ministrica Divjak je najavila kako će uslijediti nastavak projekta kojim bi do 2021. godine trebala biti obuhvaćena sva djeca u Hrvatskoj.