Regionalni dani EU fondova u Aquatici

Brojni poduzetnici i oni koji bi to mogli postati imali su prilike čuti informacije o mogućnostima korištenja EU fondova na “Regionalnim danima EU fondova” održanima u Aquatici. Osim korisnih informacija koje su mogli saznati na panel diskusiji “Razvoj Karlovca kroz fondove EU”, imali su se prilike i okušati se u pisanju projektnog prijedloga.

Jedan od 30 hrvatskih gradova u kojima Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU organizira “Regionalne dane EU fondova” je i Karlovac. Svrha je informiranje javnosti o mogućnostima financiranja iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Odvijaju se besplatne edukacije za potencijalne i postojeće korisnike sredstava, sajmovi, posjeti projektnim lokacijama. Jedna od njih je i Aquatika, u kojoj se i održavao događaj.

Razvoj Grada Karlovca posljednjih se godina temelji upravo na EU fondovima. Trenutno su u provedbi projekti vrijedni 130 milijuna kuna, a još je 120 milijuna na ocjenjivanju, ističe gradonačelnik Damir Mandić.

Prema gradonačelnikovim riječima, Gradska uprava je, što se tiče EU fondova, na raspolaganju i privatnom sektoru.

U sklopu “Regionalnih dana EU fondova” održana panel diskusija “Razvoj Karlovca kroz fondove EU”, uslijedila su stručna predavanja te radionica o pisanju projektnog prijedloga.