KABA

Franjevačko pivo FRKA

Karlovački franjevci još jednom su otvorili svoja vrata svim posjetiteljima. Ovoga puta kako bi uživali u njihovom pivu FRKA. Promocija i degustacije traje tijekom Dana piva. Tradicija proizvodnje redovničkog piva u svijetu je duga, a karlovačku je nedavno pokrenuo fra Marino Kuzminski.

FRKA – franjevci Karlovac naziv je craft piva koje su karlovački franjevci proizveli u jednoj maloj pivovari u ograničenim količinama kako bi povremeno počastili posjetitelje. Tradicija proizvodnje piva u samostanima je duga, a u Karlovcu ju je pokrenuo fra Marino Kuzminski.

U večernjim satima, tijekom Dana piva, otvorili su vrata samostana pa goste časte ovim domaćim pivom. Oni zauzvrat mogu donirati za obnovu krovišta. Prema riječima fra Marina, želja im je potaknuti ljude da čine dobro, da se druže u jednoj atmosferi mira, smijeha, dobrog raspoloženja i približe crkvi.

Da se dobar glas daleko čuje, potvrđeno je i ovoga puta. Svake večeri velik broj pivoljubaca i znatiželjnika dolazi probati FRKA-u, koje ima u malim količinama. Priliku da ga probate imate još večeras i sutra od 19 i 30 do 22 i 30, a sljedeća prilika bit će u listopadu za Dane svetog Franje, najavljuju franjevci.