KABA

Na CACIB-u oko 1600 pasa iz 25 zemalja

Održana je dvodnevna međunarodna izložba pasa CACIB Karlovac na Čavlekovom stadionu. Sudjelovalo je oko 1600 pasa iz 25 europskih zemalja. Organizator i domaćin je Kinološki športski klub Karlovac koji ove godine slavi 40 godina kinološke tradicije u Karlovcu.

Izložba pasa CACIB Karlovac održava se od 2011. godine, a iz godine u godinu privlači sve veći broj uzgajivača pasa kao i sve one koji žele uživati u prekrasnim primjercima raznih pasmina. Unazad tri godine izložba je međunarodnog karaktera, a ove je godine okupila respektabilan broj sudionika. Sudjelovalo je oko 800 pasa u subotu, 08.rujna i isto toliko u nedjelju, a izlagači dolaze iz 25 europskih zemalja.

Ovo je međunarodna izložba oko 150 različitih pasmina pasa koje se natječu u više kategorija. Prema riječima predsjednice Kinološkog športskog kluba Karlovac Tihane Duspara, posebnost jučerašnjeg i današnjeg dana su održane specijalne izložbe tornjaka i švicarskih bijelih ovčara, predivnih pasmina koje su tek nedavno priznate.

Za posjetitelje i izlagače bila je ovo prilika za istinsko uživanje u druženju s najboljim čovjekovim prijateljima. Za same domaćine, izložba je po mnogočemu posebna, između ostalog i po tome što slave čak 40 godina od osnivanja kluba.

 

 

omicron