Dani draganića

Festival zelja i meda u Ogulinu

Petu godinu zaredom LAG Frankopan u partnerstvu s Gradom Ogulinom organizira Festival zelja i meda, koji je izložbeno-prodajnog karaktera. Cil je je promocija poljoprivrede i ruralnog razvoja. Festival omogućava udrugama, zadrugama, malim i srednjim poduzetnicima, poljoprivrednim gospodarstvima i obrtima da svojim proizvodima pokažu raznolikost i bogatstvo ruralnih krajeva.

Ogulinsko kiselo zelje oduvijek je bilo poželjno pa nije bila rijetkost da se taj brend i zloupotrebljavao. Unazad deset godina na inicijativu Grada Ogulina krenulo se u njegovu zaštitu.

Festival zelja i meda organizira LAG Frankopan s Gradom Ogulinom i Udrugom proizvođača i prerađivača ogulinskog kupusa. Već pet godina zaredom organizatori se trude pružiti što bogatiji program.

Uz gastro ponudu, organiziran je i bogat program za djecu kao i zabavni za odrasle do kasno u noć. U sklopu festivala održan je i 4.Sir Cro Fest, nacionalno regionalno ocjenjivanje sireva iz Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije. Ocjenjivanje je proveo Savez malih sirara RH.

Sve više posjetitelja ogulinski kraj prepoznaje upravo po zdravoj hrani i autohtonim delicijama pa je ovakva manifestacija doprinos još većoj prepoznatljivosti u turističkom smislu.