Dani draganića

Run of Heart i ove godine u Jaškovu

Potaknuti zdrav način života, uključiti ljude u sport, ali i međusobno se družiti neki su od ciljeva utrke Run of Heart. No, osim toga ova utrka ima još jednu važnu zadaću – potaknuti uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikovati stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.

Drugu godinu za redom u Jaškovu je održana utrka Run of Heart. Uz domaće, sudjelovali su gosti trkači iz Slovenije i Njemačke, a u Jaškovo se vratio i jedan od najbržih trkača svijeta Henry Wanyoike.

Jako smo sretni što smo opet u Hrvatskoj koja je dobra zemlja, malena, ali ima dobre ljude. Sretni smo što smo se imali priliku vratiti ovamo kako bi sudjelovali u utrci Run of Heart.Radi se o utrci koja nam je važna jer ukazuje na važnost pružanja istih prilika osobama s invaliditetom. Utrka okuplja ljude s raznim vrstama invaliditeta, jedinstvena je i nadamo se dobroj utrci, kazao je najuspješniji slijepi trkač uoči utrke.

Osim utrka, u cjelodnevnom programu u dvorištu Centra održane su sportske radionice koje su vodili članovi Taekwondo kluba Ozalj i Atletskog kluba Ka-Tim iz Karlovca, a održana je i kreativna likovna radionica ˝Srce čini čuda˝ pod vodstvom Udruge za poticanje kreativnosti  GEA iz Zagreba.

Utrka Run of Spirit pokrenuta je prije deset godina u Berlinu, a iz nje je izrasla i utrka u Jaškovu.

Ova je utrka uvod u Štrudlafest koji počinje sutra u 10 sati, nakon čega posjetitelje očekuju gastro radionice za djecu i odrasle, višemetarske skulpture od slame, jahanje na konjima i drveni vrtuljak, radionice keramike i prirodne kozmetike, bogat glazbeni program.. Na natjecanju “Štrudla bez granica” odabrat će se najbolja hrvatska štrudla koju će ocijeniti ocjenjivački sud poznatih hrvatskih majstora gastronomije Tomislava Špičeka, Steve Karapandže i Branka Ognjenovića.