zv ljeto 2

Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja Karlovačke županije podržava prosvjed u Vukovaru

Oko 600 hrvatskih branitelja s područja Karlovačke županije je poginulo, umrlo i nestalo tijekom Domovinskog rata. Članovi Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja Karlovačke županije prisjetili su se svojih najbližih. Kod spomenika ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske upalili su lampione.

“Bilo je teško u ratnom periodu. Iza poginulih branitelja ostajale su supruge u drugom stanju, s malom djecom, bježale su iz svojih domova u nepoznato s vrećicama u rukama. Mi kroz Udrugu pokušavamo jedna drugoj pomoći. Prošlo je 27 godina od rata i naučile smo živjeti s tim. U našoj Udruzi svoje su mjesto našle i žene iz drugih županija. Družimo se i pomažemo im koliko možemo kroz naše kreativne radionice, psihološke radionice, radionice o zdravlju i slično”, rekla je Anđa Perak, predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja Karlovačke županije.

U udruzi podržavaju nadolazeći prosvjed u Vukovaru protiv neprocesuiranja ratnih zločina, a kojeg je inicirao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Prosvjed je zakazan za 13. listopada.

“Mislim da je politika već davno trebala nešto napraviti po pitanju ratnih zločina. Ja sam supruga poginulog hrvatskog branitelja koji je poginuo u Draganiću, 8. studenog ’91. godine. Tamo je 17 poginulih hrvatskih branitelja i do danas nitko za to nije odgovarao. U institucijama nismo dobili nikakve odgovore. Ne znam zašto se ne čini ništa da se osude ratni zločini. Tko god je to počinio, treba odgovarati”, kazala je Anđa Perak, predsjednica Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja Karlovačke županije.