Predstavljeno arhitektonsko rješenje Nikola Tesla Experience Centra Karlovac

Predstavnici Real grupe i POP-AP-a prezentirali su arhitektonsko rješenje budućeg Doma Nikole Tesle koji će se nalaziti pored karlovačke Gimnazije. Naziv objekta bit će Nikola Tesla Experience Centar Karlovac. 

Projekt Doma Nikole Tesle pomalo napreduje. U Gimnaziji Karlovac je predstavljeno arhitektonsko rješenje koje su izradili Real Grupa i arhitekti POP-AP-a. Angažirala ih je Karlovačka županija. Ovim mladim ljudima bilo je veliko zadovoljstvo i izazov svoje znanje i kreativnost pretočiti u nešto značajno za svoj grad i svoju zemlju.

Osmislili su zgradu koja će imati tri etaže, međusobno prostorno fluidno povezane. Sadržavat će prostore za edukaciju, coworking, ugostiteljsku i turističku ponudu, a sve će biti vrlo inovativno i moderno, kako Tesla i zaslužuje.

Da je riječ o vrlo vrijednom projektu govori i vrijednost same projektne dokumentacije u iznosu od oko 500 tisuća kuna, dok bi sama izgradnja mogla koštati oko 15 milijuna kuna. U tijeku su pripreme dokumentacije za prijavu na natječaj.

Projekt Nikole Tesla traje već godinama. Na nekoliko razina u njega je bio uključen gradonačelnik Karlovca i bivši ravnatelj Gimnazije Damir Mandić.

Prema riječima zamjenice župana Martine Furdek Hajdin, u planu je da se do kraja ove godine ili početkom iduće ishodi građevinska dozvola, a sredstva za početak gradnje inicijalno su predviđena i u županijskom proračunu za 2019. godinu.