KABA

Na Turnju će se postaviti kamera za nadzor brzine

Krim istraživanjem utvrđeno je da vozač kamiona koji je usmrtio 10-godišnjeg dječaka u petak na Turnju – nije kriv. Karlovačka policija navodi da će ubrzo postaviti nadzorne kamere na toj dionici ceste, ali dodaju da je izmještanje pješačkog prijelaza u ingerenciji Hrvatskih cesta.

Roditeljska inicijativa traži premještanje pješačkog prijelaza, postavljanje ležećih policajaca i kamere za nadzor brzine. Međutim, u nadležnosti policije je samo postavljanje kamere, što će i učiniti.

Policija je samo ove godine na tom mjestu evidentirala ukupno 76 prometnih prekršaja, od čega se 36 odnosi na nepropisnu brzinu kretanja, kaže načelnik PU karlovačke Darko Bratić, ali ističe da to ipak nije crna točka u prometu.

Postavljanje kamere će se uskoro riješiti. I to nakon sastanka kojeg u srijedu imaju s gradonačelnikom Mandićem. Premještanje pak pješačkog prijelaza je u nadležnosti Hrvatskih cesta. Bratić je istaknuo i kako će nastojati biti više prisutni, kako bi doprinijeli većoj sigurnosti u prometu kroz Turanj, na tom dijelu D1.