KABA

Udar groma 2018.

Peto izdanje festivala Udar groma i ove će se godine održati u prostorima kluba mala scena Hrvatskog doma u Karlovcu. Festival se održava 26. i 27. listopada, a sve počinje u petak u 21 sat.

Prve večeri, nastupaju karlovački darkpunk veterani Tahijevi kmetovi, pulski hardcore punk band DJ and the Wootchyak, zagrebačko/karlovčko/sisački  Shin, iz Zagreba dolaze još i UBT koji sviraju brzi hardcore punk inspiriran bendovima iz 1980.-ih, blackend crusteri Namet,  a Kevlar Bikini iz Zagreba vlasnici su prema kritici rock albuma godine.

.
Subotnju večer, rezerviranu za metal glazbu, otvara čakovečki Bezdan. Nastavak slijedi u brzom ritmu grind-core banda iz Varaždina, Gemišt, kojima ovo nije prvi nastup na karlovačkim pozornicama. Za njima tu su zagrebački ve u Rijeci, Kvarneru i Istri, a njihova kombinacija istarskih melodija i metala uz maske nalik zvončarima upotpunjuju cjelokupan ugođaj. Slikovit nastup PMC – a se ne propušta! Festival zatvaraju još jedni gosti iz Rijeke, mladi techno death bend Omnivore koji je doslovno “rasturio” 39. izdanje Ri Rock festivala na kojem pobjeđuje jednoglasnom ocjenom žirija i publike.

Udar groma uz koncertne večeri i ove će godine imati popratni program: distribucije vinila, fanzina i drugih „uradi sam” proizvoda uz kreativne radionice. Jednodnevna ulaznica je 30 kuna, dok festivalska iznosi 40 kuna.