Održano Županijsko natjecanje u brzom čitanju

U karlovačkoj knjižnici održano je šesto županijsko natjecanje u brzom čitanju. Ove godine sudjelovalo je 25 osnovnoškolaca. Dva najuspješnija čitača predstavljat će našu županiju na državnom natjecanju idućeg mjeseca.

Kao i svake godine dosad, natječe se u dvije kategorije. Učenici od trećeg do petog razreda jedna su grupa,a oni od šestog do osmog druga. Iz svake kategorije odabiru se tri najbolja, a samo oni najuspješniji imat će priliku nastupiti na državnoj smotri koja će se održati 22. i 23. studenog u Sisku. Svi prijavljeni čitači dali su sve od sebe kako bi se pred žirijem predstavili u najboljem svijetlu. Ovu vrstu natjecanja inicirala je jedna sisačka osnovna škola prije nekoliko godina, a glavni cilj je potaknuti mlade na čitanje i pomoći im da nauče izražavati svoja mišljenja i stavove. Svaka škola u pravilu može prijaviti dva učenika, a podjednako bi trebale biti zastupljene sve Karlovačke Osnovne škole. Interes je i dalje poprilično velik.

Iako su svi odlično odradili svoj posao, tročlani žiri odlučio je da su najuspješniji u starijoj kategoriji bili Patrick Sivka, Tena Lipoščak i Mia Primužak, a mlađoj kategoriji Ema Gašljević, Magdalena Panić i Lara Brezovec. Patrick i Ema će svoje čitanje morati još malo usavršavati kako bi u Sisku na državnom natjecanju ostvarili što bolji rezultat.