Dani draganića

Završila još jedna Mala planinarska škola u organizaciji PD Dubovac

Planinarsko društvo Dubovac poznato je po organizaciji planinarski škola za najmlađe. Nakon osam tjedana radionica i izleta, 34 mala planinara uspješno su završila školu. U planinarskom domu “Zvonimir Plevnik” na Kalvariji podijeljene su im diplome u subotu, 11. studenog.

Naučiti osnove planinarstva, snalaziti se u prirodi te boraviti na svježem zraku imali su prilike mali planinari koji su svake godine sve više zainteresirani za ovu aktivnost. Čak 47 planinara prijavilo se na ovogodišnju školu koja je počela 9. rujna, dok je posljednja aktivnost, penjanja na umjetnu stijenu, bila 31. listopada

Škola je bila namijenjena mlađima od 15 godina, a svi polaznici trebali su biti i članovi PD Dubovac. Ovakav sustav omogućuje sve veći pomladak u ovom najbrojnijem i najmlađem planinarskom društvu u Karlovcu.

Ponosni roditelji, voditelji škole ali prije svega djeca okupila su se na posljednjem druženju Male planinarske škole, koja je završila podjelom poklona i diploma. Prisutni su nastavili druženje iščekujući još jednu, novu, devetu po redu, Malu planinarsku školu.