Dani draganića

Energetska obnova i uređenje Prirodoslovne škole

Prirodoslovna škola Karlovac uskoro započinje s energetskom obnovom, a uređen je i prostor predvorja, svlačionice, sirane. Kako bi spremno dočekali buduće podstanare iz MIOŠ-a preuređene su učionice, praktikumi, laboratorij.

Projekt energetske učinkovitosti je vrijedan oko 8 i pol milijuna kuna. Za sada je kroz EU sredstva osigurano 53 posto, a očekuje se raspisivanje natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i EU fondova pa bi sufinanciranje moglo biti i oko 80 posto, ostatak podmiruje Karlovačka županija.

Podsjetimo, MIOŠ je u gradskom prostoru pa im je Županija kupila nekretninu u Strugi, ali se i u Prirodoslovnoj za njih pripremaju uvjeti kako bi obje škole mogle kvalitetno funkcionirati. Sve je rezultat dogovora Grada, Županije i škola.

Tehnički partner koji prati i prijavljuje ovakve projetke je REGEA. Predviđeno je niz mjera energetske učinkovitosti u sklopu radova, koje će ostvariti uštedu oko 73 posto.

Za nove stanare uređeno je i preuređeno nekoliko učionica, laboratorij, praktikumi, ali i niz zajedničkih prostorija poput predvorja, svlačionice, mini sirane.

Ravnatelji Prirodoslovne škole i MIOŠ-a, Nenad Klasan i Snježana Erdeljac, proveli su goste iz Županije, Grada i REGEA-e kroz uređene prostore, a svi zajedno izrazili su zadovoljstvo nađenim rješenjem za ove škole koje obrazuju zanimanja iznimno tražena na tržištu rada.