Deset vrhunskih restorana s prostora Zagrebačke županije od 26. studenog svojim će gostima nuditi najmanje dva jela u tri slijeda spravljena isključivo po tradicionalnim receptima ovog kraja i to po popularnih 90 kuna. Uz toga nudit će i minimalno šest auhtohtonih vina. Dio je to bogate ponude koja je objedinjena u projektu Okusi Zagrebačkog kraja.
Projekt je to kojim se želi popularizirati iznimno bogata gastronomska tradicija cijelog kraja, ali i bolja velorizacija iznimnih turističkih potencijala. Sve je započeto još prije osam godina, a idejni začetnik projekta je Boris Šimenc. Zasad su na području Zagrebačke županije dvanaest objekata nositelja standarda Okusi. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje njih deset. To su Bistro Babriga iz Velike Gorice, Izletište Kos-Jurišić iz Svetog Ivana Zelina, Hotel Bunčić iz Vrbovca, Seoski turizam Kezele iz Ivanić Grada, restorani Samoborska klet iz Samobora, Gof iz Zaprešića i Ivančić iz Jastrebarskog, Izletište Suhina iz Svete Nedelje, Ekopark Krašograd iz Pisarovine, te Seosko domaćinstvo Stara preša iz Šenkovca.