Dani draganića

Uređen dom zdravlja Karlovac

Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar sa suradnicima je posjetila karlovački Dom zdravlja. Povod je završetak uređenja i nabavka opreme prema projektu KaŽu zdravlje. Uz građevinske radove nabavljena je i suvremena medicinska i računalna oprema. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2 milijuna 721 tisuću kuna.

Cilj projekta je podići kvaltiteu usluga na razini primarne zdravstvene zaštite te smanjiti upućivanje pacijenata u bolnice jer će im u Domovima zdravlja biti omogućeno obaviti niz dodatnih pretraga.

U Domu zdravlja iznimno su zadovoljni s vrijednim ulaganjima i radovima koji su obavljeni jer to uvelike poboljšava uvjete rada djelatnicima, a konačno podiže kvalitetu usluge koju oni pružaju pacijentima.

U sklopu projekta najznačajnija je mabava medicinske opreme. S obzirom na to da je primarna svrha pružanje zdravstvene zaštite pa tako nakon građevinskih radova do kraja godine stižu i višestruko vrijedni uređaji.

Dosadašnje ulaganje obuhvatilo je uređenje zidova, podova, stolarije na oko 1000 kvadrata prostora. Sve je također dobro označeno informativnim pločama kako bi se pacijenti lako snalazili u prostoru. Uređeni su i sanitarni čvorovi za djelatnike i pacijente, kao i za pacijente s invaliditetom, za koje je puno toga prilagođeno, od pristupa laboratoriju, povezivanja različitih nivoa hodnika do taktilnih staza. Radi se o velikoj promjeni na bolje na zadovoljstvo svih.