KABA

“Zlatna kuna” stigla u Karlovac

U Županijskoj komori Karlovac danas je predstavljena Zlatna kuna, prestižna nagrada koju je ove godine u kategoriji najboljeg velikog trgovačkog poduzeća dobila tvrtka HS Produkt. Direktor Željko Pavlin izrazio je veliko zadovoljstvo, naglašavajući i činjenicu da je u posljednjih deset godina pištolj koji HS Produkt proizvodi pet puta proglašavan najboljim u Americi.

HS Produkt osnovan je 1991.godine kao mala tvrtka s tek nešto više od 50 zaposlenih. Danas je to moderna tvornica s više od 1600 radnika i najmodernijim tehnologijama za proizvodnju pješačkog naoružanja. Od 2001., HS Produkt proizveo je i prodao više od pet milijuna pištolja, što je najveći rast prodaje u svijetu zajedno s najbržim rastom izvoza. Ova nagrada dodatno dobiva na važnosti ako se u obzir uzme da su u konkurenciji bile sve redom vrhunske tvrtke poput DS Smitha iz Belišća, Končara iz Zagreba, Maistre iz Rovinja te Omco Croatie iz Huma na Sutli. Željko Pavlin,  dirtektor HS Produkta ističe kako ključ uspjeha leži u viziji te orijentaciji na vlastiti rast i razvoj. Uspjeha tvrtka ne bi imala da, prije svega nema zaposlenika. Ne zbog nagrade Zlatne kune nego, kako je naglasio Pavlin, zato što je 2018. bila poslovno dobra godina, radnici će biti nagrađeni. Planiralo se to i prije odluke Vlade o povećanju neporezivog davanja radnicima s 2.500 na 7.500 tisuća kuna, stoga sve zaposlenike HS Produkta, prema svemu sudeći, čeka veseli Božić.

Župan Damir Jelić također je uputio čestitku direktoru HS Produkta Željku Pavlinu. Između ostalog , rekao je: “Uvjeren sam da ćete i nadalje svojim poslovnim rezultatima konkurirati za ovakve ugledne nagrade i priznanja za zadovoljstvo svih nas iz Grada Karlovca i Karlovačke županije, a ponajviše vaših vrijednih zaposlenika. S tim ciljem u Karlovačkoj županiji i meni kao župana uvijek ćete imati neprijepornu potporu.”