15 godina KUD-a Izvor iz Generalskog Stola

276

KUD Izvor iz Generalskog Stola 15 godina svoga osnutka proslavio je humanitarnim koncertom pod nazivom “Naši pacijenti zaslužuju najbolje”, a prihod je namijenjen uređenju odjela Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa.

Koncert su pjesmom otvorili domaćini iz KUD-a Izvor u svom izvornom stilu, baš onako kako ih i njihovo ime koje nose određuje. Ovom hvalevrijednom inicijativom da pokrenu humanitarnu akciju pokazali su svoje veliko srce. KUD je osnovan 17. siječnja 2003. godine, a svoj 15 rođendan željeli su proslaviti tako da oni daruju potrebite.

Glavni pokretač brojnih aktivnosti Izvorovaca kroz koje čuvaju hrvatsku kulturnu baštinu i provode humanitarne akcije je njihov predsjednik Damir Škrtić, koji je zaslužan da su ovu humanitarnu svrhu podržali svojim nastupom brojni poznati glazbenici: Zdenka Kovačiček, Mirko Cetinski i Canturi, Vesna Nežić Ružić, Paula Jusić i Đelo Jusić junior, Meri Miljković, Jelena Kuliš Džoja, Ivan Fiolić Fio i Grupa Anelidi iz Pule.

Za ovaj veliki doprinos posebno se zahvalila i ravnateljica Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa Višnja Mihalić te Izvorovcima čestitala njihov rođendan.

Domaćini i njihovi gosti ispunili su svojom pjesmom brojnu publiku u Domu HV Zrinski radošću, ljubavlju i vjerom u dobro u ljudima i snagu života.