Dani draganića

Potpisan ugovor za najveći infrastrukturni projekt za Karlovac i okolicu

Čak 410 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju Karlovca, Duge Rese i Barilovića

U karlovačkoj vijećnici potpisan je sporazum o provedbi projekta aglomeracija Karlovac – Duga Resa. Riječ je o jednom od kapitalnih projekata obnove i izgradnje komunalne infrastrukture na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića. Vrijedan je čak 410 milijuna kuna, a u većem dijelu financira se europskim novcem.

Ugovor su potpisali čelnici svih triju jedinica lokalne samouprave i njihovih komunalnih tvrtki. Istaknuli su kako je ovo jedinstvena prilika da se po europskim standardima izgradi komunalna infrastruktura, zaštiti okoliš, te stvore uvijeti za kvalitetan život.

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar naglasio je kako ovako velik projekt niti jedna jedinica lokalne samouprave ne bi mogla prtovesti sama, te da je ovo putokaz za slične akcije u budućnosti. Karlovački gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su doveli do potpisivanja ugovora, ali i vizionarima koji su prije 15 godina započeli raditi na projektu.

Direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije Nikola Rogoz najavio je kako bi radovi mogli početi već sredinom iduće godine. Svi poslovi moraju biti okončani u idućih 40 mjeseci.