Dani draganića

Energetska obnova zgrade Gradske uprave

Zgrada karlovačke Gradske uprave u Banjavčićevoj ulici bit će energetski obnovljena do 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 4 milijuna i 200 tisuća kuna, od čega su gotovo 2 milijuna i šesto tisuća europski novci, a ostatak gradski.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u zgradi Gradske uprave korištenjem mjera energetske učinkovitosti, a ujedno će se proljepšati i vizura grada. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Energetska obnova će unaprijediti energetski razred građevine koja je trenutno G na A, smanjiti emisiju CO2 za gotovo 80 posto i postići godišnju uštedu od 174 tisuće 50 kilovat sati. Da bi se to postiglo, učinit će se brojni zahvati. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, sanirati glavna ulazna vrata, obnoviti zidovi uličnih pročelja prema zatečenom stanju i drugo.

Projekt energetske učinkovitosti zgrade Gradske uprave će unaprijediti stanje u lokalnoj zajednici, a najviše podići kvalitetu boravka u zgradi za djelatnike i korisnike. Provodit će se do listopada 2020. godine, a radovi bi trebali započeti tijekom sljedeće.