Škola plivanja za vrtićance na bazenu Trend Wellness & Fitness Centra

Karlovački vrtićanci koji još nisu uspjeli savladati plivanje na jednoj od karlovačkih rijeka, imat će priliku to naučiti na bazenu u prostoru Trend Wellness & Fitness Centra i to uz stručno vodstvo educiranih trenera. Na samom početku djeca prolaze testiranje za školu plivanja kako bi se utvrdilo jesu li plivači, poluplivači ili plivači.

Kroz projekt kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom dvije godine djeca predškolskog uzrasta s područja Karlovca imat će priliku proći školu plivanja. Zahvaljujući ovom projektu svi poluplivači i plivači imat će priliku savladati plivanje.

Led za testiranje prije škole plivanja je probila grupaod 30-tak djece iz vrtića na Gazi, među kojima već ima dosta plivača, ali i onih koji će svoje plivačko umijeće još usavršavati kroz školu plivanja.

Od malih stručnjaka moglo se čuti kako se uči plivati, a prema riječima kineziologinje iz Dječjeg vrtića Karlovac – Gaza, Maje Jakić Grubešić, plivačima se mogu smatrati oni koji mogu slobodnim stilom preplivati cijeli bazen.

Kroz ovaj će projekt svake godine provedbe biti uključeno oko 150 djece iz karlovačkih vrtića, odnosno predškolskog uzrasta s kojima će raditi troje stručnih trenera s bazena i dvije trenerice iz vrtića.