Dani draganića

Predstavljen projekt “Atrij znanja”

Za 16 mjeseci, odnosno u travnju 2020. zgrada bivše vojarne na Strossmayerovom trgu dobit će adaptiranu i proširenu mini pivovaru, uređen kemijski i mikrobiološki laboratorij, natkriven atrij i uređeno potkrovlje s knjižnicom,senzorskim laboratorijem, kabinetima i praktikumima, novu energetsku ovojnicu na zgradi i stolariju te uređenu unutrašnjost atrija s interpretacijskim centrom.

 Kako je u projektu naglasak na području prehrambene tehnologije, odnosno, sektoru pivarstva, jedini studij pivarstva u Hrvatskoj – onaj na karlovačkom Veleučilištu –postat će atraktivniji i to ne samo studentima iz zemlje. Veleučilište će pružati usluge malim, craft pivarima, radit će se standardne analize koje su potrebne pivarima da bi zadovoljili nekakve zakonske propise, analize koje će omogućiti precizniju i bolju kontrolu proizvodnog procesa.

Cijeli projekt će naravno doprinjeti i razvoju samog grada, tj. Starog dijela grada o čijem se uređenju već godinama priča.

Radovi na rekonstrukciji Veleučilištazapočet će nakon nove godine i trajati do sredine 2020. godine. Za vrijeme trajanja radova, nastava će se održavati u Gimnaziji i u prostoru Veleučilišta u Meštrovićevoj ulici, gdje će biti i dekanat, dok će službe studentima biti dostupne u Studentskom centru.